24 týdnů

24 týdnů

98 minut
2016
Drama

Právo na rozhodnutí, právo na bolest. Příběh televizní komičky Astrid, která se svým přítelem čeká dítě s Downovým syndromem a vážnou srdeční vadou a zvažuje, zda si jej navzdory obtížné lékařské prognóze ponechá, či ne. Druhý hraný snímek režisérky Anny Zohry Berrached je příběhem televizní komičky Astrid, která se svým vnímavým přítelem čeká dítě s Downovým syndromem a vážnou srdeční vadou – a zvažuje, zda si jej navzdory obtížné lékařské prognóze ponechá, či ne. Autorka ve svém emočně drtivém filmu zručně kombinuje bolestivý naturalismus a jemný humor a prostřednictvím feministické perspektivy vypovídá o člověku tváří v tvář děsivému morálnímu dilematu.

Více informací

Podobné tituly

Událost

O pořadu

2016
Drama

Právo na rozhodnutí, právo na bolest.

Příběh televizní komičky Astrid, která se svým přítelem čeká dítě s Downovým syndromem a vážnou srdeční vadou a zvažuje, zda si jej navzdory obtížné lékařské prognóze ponechá, či ne.

Druhý hraný snímek režisérky Anny Zohry Berrached je příběhem televizní komičky Astrid, která se svým vnímavým přítelem čeká dítě s Downovým syndromem a vážnou srdeční vadou – a zvažuje, zda si jej navzdory obtížné lékařské prognóze ponechá, či ne. Autorka ve svém emočně drtivém filmu zručně kombinuje bolestivý naturalismus a jemný humor a prostřednictvím feministické perspektivy vypovídá o člověku tváří v tvář děsivému morálnímu dilematu.

Tvůrci

Anne Zohra Berrached

Hrají

Bjarne Mädel, J. Jentschová, Maria-Victoria Dragus, Johanna Gastdorf

Trailer

Ocenění

Won Nominated
Award
2016
Art Film Fest Košice
Hlavní soutěž
Award
2016
MFF Berlinale
Hlavní soutěž
Award
2017
Německé filmové ceny
Nejlepší film