Boj o těžkou vodu (S1E5): Epizoda 5

Boj o těžkou vodu (S1E5): Epizoda 5

43 minut
2015
Norsko Drama / Historický / Válečný

Šestidílná dramatizace jednoho z nejzajímavějších příběhů druhé světové války – snahy nacistů vyvinout atomovou bombu a zoufalého boje Spojenců, kteří se tomu snažili zabránit. Série začíná ve Stockholmu v roce 1933, kdy německý vědec Werner Heisenberg získává Nobelovu cenu za fyziku a blahopřeje mu jeho mentor Niels Bohr – předchozí nositel Nobelovy ceny. Jedním z dramatických vrcholů je odvážná sabotážní mise s cílem vyhodit do povětří továrnu na těžkou vodu v norských horách v roce 1943. Přední angličtí, norští a němečtí herci ztvárňují skutečné postavy a my máme možnost pochopit jejich dilemata a výzvy v tomto velkolepém příběhu, jehož výsledek rozhodne o budoucnosti demokracie. Díl 5: Němci usilovně pracují na opravě „těžkovodní" elektrárny po sabotážních. Ředitel Henriksen z Norsk Hydro vidí, že je nebezpečně blízko označení válečného kolaboranta a snaží se najít cestu ven z nesnází. V Anglii se Američané rozhodnou bombardovat Rjukan a továrnu ve Vemorku.

Více informací

Podobné tituly

Spitfire

O pořadu

2015
Norsko Drama / Historický / Válečný

Šestidílná dramatizace jednoho z nejzajímavějších příběhů druhé světové války – snahy nacistů vyvinout atomovou bombu a zoufalého boje Spojenců, kteří se tomu snažili zabránit. Série začíná ve Stockholmu v roce 1933, kdy německý vědec Werner Heisenberg získává Nobelovu cenu za fyziku a blahopřeje mu jeho mentor Niels Bohr – předchozí nositel Nobelovy ceny. Jedním z dramatických vrcholů je odvážná sabotážní mise s cílem vyhodit do povětří továrnu na těžkou vodu v norských horách v roce 1943.

Přední angličtí, norští a němečtí herci ztvárňují skutečné postavy a my máme možnost pochopit jejich dilemata a výzvy v tomto velkolepém příběhu, jehož výsledek rozhodne o budoucnosti demokracie.

Díl 5: Němci usilovně pracují na opravě „těžkovodní" elektrárny po sabotážních. Ředitel Henriksen z Norsk Hydro vidí, že je nebezpečně blízko označení válečného kolaboranta a snaží se najít cestu ven z nesnází. V Anglii se Američané rozhodnou bombardovat Rjukan a továrnu ve Vemorku.

Trailer