Chlapec z nebe

Chlapec z nebe

115 minut
2022
Francie / Finsko / Sweden / Dánsko Drama / Thriller

První škoní den po letních prázdninách se velký imám zhroutí a umírá před zraky svých studentů na prestižní univerzitě v Káhiře. Začíná nelítostný boj o vliv na obsazení jeho místa. Adamovi, synovi rybáře, je nabídnuto nejvyšší privilegium studovat na univerzitě Al-Azhar v Káhiře, v mocenském centru sunnitského islámu. Krátce po jeho příjezdu do Káhiry náhle umírá nejvyšší náboženský představitel univerzity, Velký imám, a Adam se brzy stává figurkou v nelítostném boji o moc mezi egyptskou náboženskou a politickou elitou. Po analýze egyptské revoluce ve filmu The Nile Hilton Incident z roku 2017 debutoval Tarik Saleh na festivalu v Cannes v soutěži snímkem Boy From Heaven. Film se inspiroval knihou Umberta Eca Jméno růže, ale diváky zavede na univerzitu Al-Azhar v Káhiře, kde smrt Velkého imáma může změnit mocenskou dynamiku země.

Více informací

Podobné tituly

Rebel
Hedi
Svatý pavouk

O pořadu

2022
Francie / Finsko / Sweden / Dánsko Drama / Thriller

První škoní den po letních prázdninách se velký imám zhroutí a umírá před zraky svých studentů na prestižní univerzitě v Káhiře. Začíná nelítostný boj o vliv na obsazení jeho místa.

Adamovi, synovi rybáře, je nabídnuto nejvyšší privilegium studovat na univerzitě Al-Azhar v Káhiře, v mocenském centru sunnitského islámu. Krátce po jeho příjezdu do Káhiry náhle umírá nejvyšší náboženský představitel univerzity, Velký imám, a Adam se brzy stává figurkou v nelítostném boji o moc mezi egyptskou náboženskou a politickou elitou. Po analýze egyptské revoluce ve filmu The Nile Hilton Incident z roku 2017 debutoval Tarik Saleh na festivalu v Cannes v soutěži snímkem Boy From Heaven. Film se inspiroval knihou Umberta Eca Jméno růže, ale diváky zavede na univerzitu Al-Azhar v Káhiře, kde smrt Velkého imáma může změnit mocenskou dynamiku země.

Tvůrci

Tarik Saleh

Hrají

Fares Fares, Tawfeek Barhom, Yunus Albayrak, Abduljabbar Alsuhili

Trailer

Ocenění

Won Nominated
Award
2022
MFF Cannes
Best Screenplay