Emigranti

Emigranti

2021
Sweden / Norsko / Dánsko / Nový Zéland Drama / Historický / Romantický

Hnaní nadějí, spoutaní láskou. Třídílná minisérie Emigranti zachycuje příběh Kristiny Nilsson, matky, která v 50. letech 19. století opouští s rodinou chudé Švédsko a vydává se na dlouhou a nebezpečnou cestu v naději, že v Americe najdou lepší život. V polovině 19. století odešly ze Skandinávie miliony obyvatel kvůli hladu a hmotné nouzi do Ameriky s nadějí lepšího života. V tomto monumentálním příběhu sledujeme Kristínu, Karla-Oskara a jejich malé děti, kteří v 50. letech 19. století opouštějí chudé Švédsko a vydávají se na dlouhou a nebezpečnou cestu přes Atlantik do divoké Severní Ameriky. Tato nová stylová adaptace Emigrantů od mezinárodně uznávaného norského režiséra Erika Poppeho (Utoya, 22. července, Králův nesouhlas) s Lisou Carlehed (Tunel) a Gustavem Skarsgårdem (Vikingové) v hlavních rolích je epickým historickým dramatem, založeným na literární předloze Vilhelma Moberga. Film Emigranti, v němž se objevuje i švédská popová senzace Tove Lo, Sofia Helin a Leny Strömdahlová, vyniká jako poutavý a nadčasový příběh o tom, kým jsme, kam patříme a jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili naše děti a dosáhli svých snů.

Více informací

Epizody

Emigranti, epizoda 1/3

41 minut

Emigranti, epizoda 1/3

Kristina a Karl Oskarovi se rozhodnou emigrovat ze Smalandu do Ameriky a hledat lepší život pro sebe a svou rodinu. Cesta do Ameriky bude náročná, ale Kristina najde společnost v několika Švédech včetně Ulriky a Judit.

Emigranti, epizoda 2/3

40 minut

Emigranti, epizoda 2/3

Švédští emigranti konečně přijíždějí do Ameriky. Během cesty do Taylor Falls v Minnesotě Kristina poznává novou stránku Ulriky. Jakmile Karl Oskar najde místo, kde si rodina může postavit dům, Kristina začne pochybovat, zda se rozhodli správně, když opustili život ve Smalandu.

Emigranti, epizoda 3/3

63 minut

Emigranti, epizoda 3/3

V Minnesotě se rodina stává součástí švédské kongregace, ale Judit a kongregace se postaví mezi přátelství Kristiny a Ulriky. Kristina znovu potratí, což znamená, že její tělo už další těhotenství nezvládne. Kristinu stále více sžírá osamělost: najde někdy v této nové zemi domov?

O pořadu

2021
Sweden / Norsko / Dánsko / Nový Zéland Drama / Historický / Romantický

Hnaní nadějí, spoutaní láskou.

Třídílná minisérie Emigranti zachycuje příběh Kristiny Nilsson, matky, která v 50. letech 19. století opouští s rodinou chudé Švédsko a vydává se na dlouhou a nebezpečnou cestu v naději, že v Americe najdou lepší život.

V polovině 19. století odešly ze Skandinávie miliony obyvatel kvůli hladu a hmotné nouzi do Ameriky s nadějí lepšího života. V tomto monumentálním příběhu sledujeme Kristínu, Karla-Oskara a jejich malé děti, kteří v 50. letech 19. století opouštějí chudé Švédsko a vydávají se na dlouhou a nebezpečnou cestu přes Atlantik do divoké Severní Ameriky. Tato nová stylová adaptace Emigrantů od mezinárodně uznávaného norského režiséra Erika Poppeho (Utoya, 22. července, Králův nesouhlas) s Lisou Carlehed (Tunel) a Gustavem Skarsgårdem (Vikingové) v hlavních rolích je epickým historickým dramatem, založeným na literární předloze Vilhelma Moberga. Film Emigranti, v němž se objevuje i švédská popová senzace Tove Lo, Sofia Helin a Leny Strömdahlová, vyniká jako poutavý a nadčasový příběh o tom, kým jsme, kam patříme a jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili naše děti a dosáhli svých snů.

Tvůrci

Erik Poppe

Hrají

Gustaf Skarsgard, Sofia Helin, Tove Lo, Laurence Kinlan, Lisa Carlehed

Ocenění

Won Nominated
Award
2022
Camille Awards
Best Film Score
Award
2022
Guldbagge Awards
Best Visual Effects
Award
2022
Norwegian IFF
Best Film