Erotikon

Erotikon

93 minut
1920
Sweden Komedie / Romantický

Manželství profesora entomologie a jeho znuděné ženy se začne rozpadat, když se o ni začnou ucházet hned dva ctitelé najednou – a tak si on taky najde jiný objekt vášně. Film Erotikon je švédská romantická komedie režiséra Mauritze Stillera z roku 1920, ve které hrají Tora Teje, Karin Molander, Anders de Wahl a Lars Hanson. Předlohou filmu byla divadelní hra A kék róka (Modrá liška) z roku 1917, jejímž autorem je maďarský dramatik Ferenc Herczeg. Příběh vypráví o profesorovi entomologie, který je posedlý sexuálním životem brouků, a o jeho bezstarostné manželce, o kterou se uchází dva nápadníci.

Více informací

Podobné tituly

Häxan: Čarodějnictví v průběhu věků
Gösta Berling
Vozka smrti
Poklad pana Arna

O pořadu

1920
Sweden Komedie / Romantický

Manželství profesora entomologie a jeho znuděné ženy se začne rozpadat, když se o ni začnou ucházet hned dva ctitelé najednou – a tak si on taky najde jiný objekt vášně.

Film Erotikon je švédská romantická komedie režiséra Mauritze Stillera z roku 1920, ve které hrají Tora Teje, Karin Molander, Anders de Wahl a Lars Hanson. Předlohou filmu byla divadelní hra A kék róka (Modrá liška) z roku 1917, jejímž autorem je maďarský dramatik Ferenc Herczeg. Příběh vypráví o profesorovi entomologie, který je posedlý sexuálním životem brouků, a o jeho bezstarostné manželce, o kterou se uchází dva nápadníci.

Tvůrci

Mauritz Stiller

Hrají

Lars Hanson, Tora Teje, Wahl Anders de, Karin Molander, Elin Lagergren