Fando a Lis

Fando a Lis

93 minut
1968
Mexiko Drama / Fantasy

Fando a jeho částečně ochrnutá milenka Lis hledají bájné město Tar. Film vychází ze vzpomínek Jodorowského na hru surrealisty Fernanda Arrabala. Film vypráví příběh o Fandovi a jeho ochrnuté přítelkyni Lis, kteří spolu putují vyprahlou postapokalyptickou pustinou a hledají bájné město Tar – místo, kde člověk může poznat pravou podstatu věčnosti a dosáhnout osvícení. Na své cestě se setkávají s mnoha zvláštními lidmi a dostávají se do znepokojivých situací. Fando a Lis je mexický film z roku 1968, který natočil Alejandro Jodorowsky jako svůj celovečerní režijní debut. Jedná se o adaptaci stejnojmenné divadelní hry Fernanda Arrabala z roku 1962, který s Jodorowským na filmu spolupracoval.

Více informací

Podobné tituly

Svatá hora
Svatá krev
Údolí
Krtek

O pořadu

1968
Mexiko Drama / Fantasy

Fando a jeho částečně ochrnutá milenka Lis hledají bájné město Tar. Film vychází ze vzpomínek Jodorowského na hru surrealisty Fernanda Arrabala.

Film vypráví příběh o Fandovi a jeho ochrnuté přítelkyni Lis, kteří spolu putují vyprahlou postapokalyptickou pustinou a hledají bájné město Tar – místo, kde člověk může poznat pravou podstatu věčnosti a dosáhnout osvícení. Na své cestě se setkávají s mnoha zvláštními lidmi a dostávají se do znepokojivých situací. Fando a Lis je mexický film z roku 1968, který natočil Alejandro Jodorowsky jako svůj celovečerní režijní debut. Jedná se o adaptaci stejnojmenné divadelní hry Fernanda Arrabala z roku 1962, který s Jodorowským na filmu spolupracoval.

Tvůrci

Alejandro Jodorowsky

Hrají

Tamara Garina, Sergio Kleiner, Diana Mariscal, María Rivas

Trailer