Čtyři malí dospělí

Čtyři malí dospělí

117 minut
2023
Finsko Komedie / Drama / Romantický

Miluj a nech milovat. Helsinky patří milencům! Pár středního věku těsně před rozchodem se rozhodne otevřít svůj vztah a vstoupit do komplikovaného světa polyamorie. To, co následuje, je fascinující kombinace vtipných, dojemných a až příliš lidských pocitů. V dnešní době se zdá, že polyamorie se spojuje výhradně s alternativním životním stylem generace Z. Ale možná, že i někteří z nás, kteří toho v milostném životě už hodně zažili, se ve svých touhách cítí být monogamními vztahy také příliš omezeni. Juulia je úspěšná poslankyně parlamentu a žije ve zdánlivě dokonalém manželství se svým mužem knězem Matiasem. Když však Juulia zjistí, že Matias má už rok poměr s Enni, zhroutí se. Aby zachránila své manželství, zapojí Enni do svého života a všichni začnou žít společně v polyamorním vztahu. Když Juulia přijme nová pravidla, zamiluje se do mladého Misky, který se zdá být z celé čtveřice nejvyzrálejší. Všichni čtyři se vzájemně milují, ale ať se snaží sebevíc, nedokážou se zbavit problémů. Jde o dojemný a lidský portrét čtyř dospělých lidí s bolestmi dospívání.

Více informací

Podobné tituly

Potvora
Miami
Tove

O pořadu

2023
Finsko Komedie / Drama / Romantický

Miluj a nech milovat.

Helsinky patří milencům! Pár středního věku těsně před rozchodem se rozhodne otevřít svůj vztah a vstoupit do komplikovaného světa polyamorie. To, co následuje, je fascinující kombinace vtipných, dojemných a až příliš lidských pocitů.

V dnešní době se zdá, že polyamorie se spojuje výhradně s alternativním životním stylem generace Z. Ale možná, že i někteří z nás, kteří toho v milostném životě už hodně zažili, se ve svých touhách cítí být monogamními vztahy také příliš omezeni. Juulia je úspěšná poslankyně parlamentu a žije ve zdánlivě dokonalém manželství se svým mužem knězem Matiasem. Když však Juulia zjistí, že Matias má už rok poměr s Enni, zhroutí se. Aby zachránila své manželství, zapojí Enni do svého života a všichni začnou žít společně v polyamorním vztahu. Když Juulia přijme nová pravidla, zamiluje se do mladého Misky, který se zdá být z celé čtveřice nejvyzrálejší. Všichni čtyři se vzájemně milují, ale ať se snaží sebevíc, nedokážou se zbavit problémů. Jde o dojemný a lidský portrét čtyř dospělých lidí s bolestmi dospívání.

Tvůrci

Selma Vilhunen

Hrají

Alma Pöysti, Eero Milonoff, Oona Airola, Pietu Wikström

Trailer

Ocenění

Won Nominated
Award
2023
MFF Rotterdam
Big Screen Award
Award
2023
FF Göteborg
Nejlepší herecký výkon
Award
2013
MFF Nordic
Nejlepší severský hraný film, Nejlepší režie, Nejlepší herecký výkon v hlavní roli, Nejlepší vedlejší herecký výkon