Svatý pavouk

Svatý pavouk

113 minut
2022
Německo / Francie / Sweden / Dánsko Krimi / Drama / Thriller

Novinářka sestupuje do temného podsvětí íránského posvátného města Mašhad, kde vyšetřuje sériové vraždy sexuálních pracovnic takzvaným „Pavoučím zabijákem“, který věří, že zbavuje ulice od hříšníků. V noci řádí v Mašhadu sériový vrah, který láká oběti do své sítě. Zabíjí ženy, prostitutky. Zatímco policie zločiny ignoruje, Rahim, novinářka z Teheránu, bloudí temnými čtvrtěmi svatého města a hledá pravdu. Holy Spider je natočen podle skutečné události, přičemž název filmu odkazuje na přezdívku sériového vraha. V roce 2001 Saeed Hanaei zabil ve městě Mašhad šestnáct prostitutek, protože je považoval za "nečisté“. Jeho soudní proces vyvolal v Íránu velký rozruch, a to nejen kvůli hrůznosti toho, co se stalo, ale také proto, že některá média a konzervativní skupiny z něj udělaly hrdinu.

Více informací

Podobné tituly

Chlapec z nebe
Rebel
Taxi Teherán
Tina a Vore
Prase
Není zla mezi námi
Nitram

O pořadu

2022
Německo / Francie / Sweden / Dánsko Krimi / Drama / Thriller

Novinářka sestupuje do temného podsvětí íránského posvátného města Mašhad, kde vyšetřuje sériové vraždy sexuálních pracovnic takzvaným „Pavoučím zabijákem“, který věří, že zbavuje ulice od hříšníků.
V noci řádí v Mašhadu sériový vrah, který láká oběti do své sítě. Zabíjí ženy, prostitutky. Zatímco policie zločiny ignoruje, Rahim, novinářka z Teheránu, bloudí temnými čtvrtěmi svatého města a hledá pravdu. Holy Spider je natočen podle skutečné události, přičemž název filmu odkazuje na přezdívku sériového vraha. V roce 2001 Saeed Hanaei zabil ve městě Mašhad šestnáct prostitutek, protože je považoval za "nečisté“. Jeho soudní proces vyvolal v Íránu velký rozruch, a to nejen kvůli hrůznosti toho, co se stalo, ale také proto, že některá média a konzervativní skupiny z něj udělaly hrdinu.

Tvůrci

Ali Abbasi

Hrají

Zar Amir-Ebrahimi, Mehdi Bajestani, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad

Trailer

Ocenění

Won Nominated
Award
2022
MFF Cannes
Nejlepší herečka