Hvězdy v poledne

Hvězdy v poledne

132 minut
2022
USA / Francie Drama

Mladá americká novinářka je nucena zůstat v současné Nikaragui, kde se zamiluje do záhadného Angličana, který se zdá být její největší šancí na to, jak se dostat pryč. Brzy si však uvědomí, že může být ještě ve větším nebezpečí než ona. Film je adaptací románu Denise Johnsona. Nevázaná mladá americká novinářka a anglický obchodník s vazbami na ropný průmysl se náhodou setkávají v současné Nikaragui při plnění svých záhadných úkolů. Oba se do sebe vášnivě zamilují, přestože toho o své skutečné profesní identitě vědí jen málo. Zoufale se snaží utéct ze země, odkud je tamější mocné síly nechtějí nechat odejít. Snímek Hvězdy v poledne, natočený podle románu Denise Johnsona z roku 1986, je novou polohou režisérky Claire Denisové – jde o thriller ze současnosti plný politických intrik a jemné erotiky. Tato kombinace skvěle sedí oběma hereckým protagonistům, zejména vycházející hvězdě Margaret Qualleyové, která na plátně předvádí elektrizující výkon plný spontaneity a živelné vášně. Claire Denisová si pro tento film o teroru a deziluzi z lásky vybrala mezinárodní obsazení – do role Trish obsadila americkou herečku Margaret Qualleyovou (Once Upon a Time… in Hollywood, 2019), do role Daniela britského herce Joea Alwyna (The Favourite, 2018), do role agentů CIA Bennyho Safdieho (Licorice Pizza, 2021) a panamského herce Nicka Romana, který byl pro režisérku velkým objevem. Claire Denisová po natočení filmu Čokoláda pro svou tvorbu neustále objevuje nové lokace. Po natáčení v Africe a v Evropě si tentokrát vybrala Panamu, aby obešla nikaragujskou vládu, v jejímž čele je od roku 2007 bývalý sandanistický revolucionář Daniel Ortega.

Více informací

Podobné tituly

Nikdys nebyl
Undine
Nekonečné léto

O pořadu

2022
USA / Francie Drama

Mladá americká novinářka je nucena zůstat v současné Nikaragui, kde se zamiluje do záhadného Angličana, který se zdá být její největší šancí na to, jak se dostat pryč. Brzy si však uvědomí, že může být ještě ve větším nebezpečí než ona. Film je adaptací románu Denise Johnsona.

Nevázaná mladá americká novinářka a anglický obchodník s vazbami na ropný průmysl se náhodou setkávají v současné Nikaragui při plnění svých záhadných úkolů. Oba se do sebe vášnivě zamilují, přestože toho o své skutečné profesní identitě vědí jen málo. Zoufale se snaží utéct ze země, odkud je tamější mocné síly nechtějí nechat odejít. Snímek Hvězdy v poledne, natočený podle románu Denise Johnsona z roku 1986, je novou polohou režisérky Claire Denisové – jde o thriller ze současnosti plný politických intrik a jemné erotiky. Tato kombinace skvěle sedí oběma hereckým protagonistům, zejména vycházející hvězdě Margaret Qualleyové, která na plátně předvádí elektrizující výkon plný spontaneity a živelné vášně. Claire Denisová si pro tento film o teroru a deziluzi z lásky vybrala mezinárodní obsazení – do role Trish obsadila americkou herečku Margaret Qualleyovou (Once Upon a Time… in Hollywood, 2019), do role Daniela britského herce Joea Alwyna (The Favourite, 2018), do role agentů CIA Bennyho Safdieho (Licorice Pizza, 2021) a panamského herce Nicka Romana, který byl pro režisérku velkým objevem. Claire Denisová po natočení filmu Čokoláda pro svou tvorbu neustále objevuje nové lokace. Po natáčení v Africe a v Evropě si tentokrát vybrala Panamu, aby obešla nikaragujskou vládu, v jejímž čele je od roku 2007 bývalý sandanistický revolucionář Daniel Ortega.

Tvůrci

Claire Denis

Hrají

Margaret Qualleyová, Joe Alwyn, Danny Ramirez, Benny Safdie

Trailer

Ocenění

Won Nominated
Award
2022
MFF Cannes
Velká cena poroty