Krtek

Krtek

119 minut
1970
Mexiko Drama / Fantasy / Western

Psanec El Topo vyzve na souboj nepřemožitelné Čtyři pány pouště kvůli lásce jedné ženy. Poráží je a dosahuje vyšší úrovně vědomí, zradí ho však jeho žena. El Topo začíná novou existenci jako svatý muž a ujímá se osvobození komunity vyděděnců. El Topo je mexický psychedelický western z roku 1970, který napsal a režíroval Alejandro Jodorowsky, jenž ve filmu ztvárnil i hlavní roli. Film se vyznačuje bizarními postavami a událostmi, silnou dávkou židovsko-křesťanské symboliky a východní filozofie. Vypráví o násilnickém, černě oděném pistolníkovi jménem El Topo a jeho cestě za osvícením.

Více informací

Podobné tituly

Fando a Lis
Svatá krev

O pořadu

1970
Mexiko Drama / Fantasy / Western

Psanec El Topo vyzve na souboj nepřemožitelné Čtyři pány pouště kvůli lásce jedné ženy. Poráží je a dosahuje vyšší úrovně vědomí, zradí ho však jeho žena. El Topo začíná novou existenci jako svatý muž a ujímá se osvobození komunity vyděděnců.

El Topo je mexický psychedelický western z roku 1970, který napsal a režíroval Alejandro Jodorowsky, jenž ve filmu ztvárnil i hlavní roli. Film se vyznačuje bizarními postavami a událostmi, silnou dávkou židovsko-křesťanské symboliky a východní filozofie. Vypráví o násilnickém, černě oděném pistolníkovi jménem El Topo a jeho cestě za osvícením.

Tvůrci

Alejandro Jodorowsky

Hrají

Alejandro Jodorowsky, Alfonso Arau, Brontis Jodorowsky, José Legarreta, José Fernández

Trailer