Můžeme být také mrtví

Můžeme být také mrtví

93 minut
2022
Německo / Rumunsko Komedie / Drama / Fantasy

Věžák na okraji lesa probouzí v lidech naději, že se připojí k jeho obyvatelům, protože je jednou z posledních bašt civilizace v rozpadajícím se světě. Je to sice jen věžák na okraji lesa, ale z výrazu tváří lidí, kteří doufají, že se stanou jeho obyvateli, je patrné, že jde o jednu z posledních bašt civilizace v rozpadajícím se světě. Žít zde v ochraně před nebezpečným prostředím je cílem všech. Když však zmizí správcův pes, rozšíří se mezi obyvateli iracionální strach. Bezpečnostní pracovnice Anna apeluje na rozum a začne po zvířeti pátrat. Mezitím se její dcera Iris zamkne v koupelně. Je přesvědčena, že díky svému „zlému oku“ je za zmizení psa zodpovědná ona sama. Když nově vzniklá hlídková skupina požaduje přísnější bezpečnostní opatření a obnovení testu vhodnosti pro všechny obyvatele, začne se Anna obávat o své právo zůstat. V celovečerním debutu Natalie Sinelnikovové poskytuje mikrokosmos výškové budovy kulisy pro nadčasový dystopický experiment. V centru filmu je síla strachu – sebereplikujícího se systému, který dokáže rozbít sociální soudržnost a již dlouho diktuje současné společenské a politické diskurzy.

Více informací

Podobné tituly

Nic
Borgman
Zabití posvátného jelena
Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě
Takové to léto

O pořadu

2022
Německo / Rumunsko Komedie / Drama / Fantasy

Věžák na okraji lesa probouzí v lidech naději, že se připojí k jeho obyvatelům, protože je jednou z posledních bašt civilizace v rozpadajícím se světě.

Je to sice jen věžák na okraji lesa, ale z výrazu tváří lidí, kteří doufají, že se stanou jeho obyvateli, je patrné, že jde o jednu z posledních bašt civilizace v rozpadajícím se světě. Žít zde v ochraně před nebezpečným prostředím je cílem všech. Když však zmizí správcův pes, rozšíří se mezi obyvateli iracionální strach. Bezpečnostní pracovnice Anna apeluje na rozum a začne po zvířeti pátrat. Mezitím se její dcera Iris zamkne v koupelně. Je přesvědčena, že díky svému „zlému oku“ je za zmizení psa zodpovědná ona sama. Když nově vzniklá hlídková skupina požaduje přísnější bezpečnostní opatření a obnovení testu vhodnosti pro všechny obyvatele, začne se Anna obávat o své právo zůstat. V celovečerním debutu Natalie Sinelnikovové poskytuje mikrokosmos výškové budovy kulisy pro nadčasový dystopický experiment. V centru filmu je síla strachu – sebereplikujícího se systému, který dokáže rozbít sociální soudržnost a již dlouho diktuje současné společenské a politické diskurzy.

Tvůrci

Natalia Sinelnikova

Hrají

Siir Eloglu, Ioana Iacob, Pola Geiger, Schüttauf Jörg

Trailer

Ocenění

Won Nominated
Award
2022
MFF Berlín
Perspektive Deutsches Kino
Award
2022
MFF Tribeca
Nejlepší kamerA