Onoda

Onoda

166 minut
2021
Německo / Itálie / Francie / Belgie Dobrodružný / Drama / Válečný

10 000 nocí v džungli. Je konec roku 1944. Japonsko prohrává válku. Na příkaz záhadného majora Tanigučiho je mladý Hiroo Onoda těsně před americkým vyloděním poslaný na ostrov na Filipínách. Hrsta vojáků, které vezme s sebou do džungle, brzy objeví dosud neznámou doktrínu, která je s tímto mužem sváže: Tajnou válku. Pro Impérium válka už zanedlouho skončí. Pro Onodu skončí až za 10 000 poté. V roce 1944 je s blížícím se koncem války v Japonsku poručík Onoda poslaný na ostrov na Filipínách s rozkazem nikdy se nevzdávat. Skupina vojáků, které vzal s sebou, po příchodu umírá, a protože sám netuší, že jeho země kapitulovala, pokračuje ve válce přízraků, dokud jej skutečnost nedostihne, tedy dalších třicet roků neboli deset tisíc nocí. Arthura Harariho inspirovala k filmovému zpracování příběhu Onody autobiografická předloha a specifická povaha hlavní postavy. Festival v Cannes objevil režiséra v roce 2019, kdy spolu s Justine Triet napsali scénář k filmu Sibyl. Svého prvního úspěchu dosáhnul o čtyři roky dříve celovečerním filmem Diamant noir (Temný diamant).

Více informací

Podobné tituly

Assassin
Ta, která odešla
Poslední večery na Zemi
Není zla mezi námi

O pořadu

2021
Německo / Itálie / Francie / Belgie Dobrodružný / Drama / Válečný

10 000 nocí v džungli.

Je konec roku 1944. Japonsko prohrává válku. Na příkaz záhadného majora Tanigučiho je mladý Hiroo Onoda těsně před americkým vyloděním poslaný na ostrov na Filipínách. Hrsta vojáků, které vezme s sebou do džungle, brzy objeví dosud neznámou doktrínu, která je s tímto mužem sváže: Tajnou válku. Pro Impérium válka už zanedlouho skončí. Pro Onodu skončí až za 10 000 poté.

V roce 1944 je s blížícím se koncem války v Japonsku poručík Onoda poslaný na ostrov na Filipínách s rozkazem nikdy se nevzdávat. Skupina vojáků, které vzal s sebou, po příchodu umírá, a protože sám netuší, že jeho země kapitulovala, pokračuje ve válce přízraků, dokud jej skutečnost nedostihne, tedy dalších třicet roků neboli deset tisíc nocí. Arthura Harariho inspirovala k filmovému zpracování příběhu Onody autobiografická předloha a specifická povaha hlavní postavy. Festival v Cannes objevil režiséra v roce 2019, kdy spolu s Justine Triet napsali scénář k filmu Sibyl. Svého prvního úspěchu dosáhnul o čtyři roky dříve celovečerním filmem Diamant noir (Temný diamant).

Tvůrci

Arthur Harari

Hrají

Júja Endó, Tecuja Čiba, Kai Inowaki, Šinsuke Kató

Ocenění

Won Nominated
Award
2021
MFF Cannes
Un Certain Regard
Award
2022
César
Nejlepší původní scénář
Award
2022
Lumière
Nejlepší film, nejlepší režie, nejlepší scénář, nejlepší kamera