Předtím, nyní a poté

Předtím, nyní a poté

98 minut
2022
Indonesia Drama

Nana, něžná a krásná mladá žena, uniká před násilnou protikomunistickou čistkou. Poté žije spokojeně jako druhá manželka bohatého Sundanese, ale v jejích snech se minulost znovu vynoří. Šedesátá léta byla v Indonésii obdobím dramatických politických změn a nepokojů, kdy Suhartův puč svrhl Sukarna a vedl k násilným protikomunistickým čistkám. Nana, něžná a krásná mladá žena, byla touto situací těžce zasažena. Její manžel byl unesen a odvezen do pralesa. Přestože se jí podařilo uprchnout před vůdcem gangu, který ji chtěl přinutit, aby si ho vzala, tento incident stál jejího otce život a ji přivedl do chudoby. O několik let později žije v pohodlí jako druhá manželka bohatého sundanského muže a má služebnou, která jí pomáhá přizpůsobit se novému prostředí. Ve snech se jí však znovu vynořuje její minulost. Elegantní režie Kamily Andini účinně přejímá pohled hlavní hrdinky a začleňuje její trauma do filmového vyprávění. Tajnůstkářská Nana, kterou s jemností hraje Happy Salma, si zřejmě nikdy není zcela jistá manželovou smrtí a její vzpomínky nejsou, možná pro její vlastní dobro, vždy úplné. Tato nejednoznačnost je základem filmu a v kombinaci se svěží kamerou a hlubokým smyslem pro nostalgii činí z Nany elegický zázrak. V jeho srdci se ukrývá nečekané ženské přátelství, které působí jako záchranné lano uprostřed moře protivenství zapříčiněného brutalitou mužů.

Více informací

Podobné tituly

Assassin
Světelný rok
3 dny v Quiberonu

O pořadu

2022
Indonesia Drama

Nana, něžná a krásná mladá žena, uniká před násilnou protikomunistickou čistkou. Poté žije spokojeně jako druhá manželka bohatého Sundanese, ale v jejích snech se minulost znovu vynoří.

Šedesátá léta byla v Indonésii obdobím dramatických politických změn a nepokojů, kdy Suhartův puč svrhl Sukarna a vedl k násilným protikomunistickým čistkám. Nana, něžná a krásná mladá žena, byla touto situací těžce zasažena. Její manžel byl unesen a odvezen do pralesa. Přestože se jí podařilo uprchnout před vůdcem gangu, který ji chtěl přinutit, aby si ho vzala, tento incident stál jejího otce život a ji přivedl do chudoby. O několik let později žije v pohodlí jako druhá manželka bohatého sundanského muže a má služebnou, která jí pomáhá přizpůsobit se novému prostředí. Ve snech se jí však znovu vynořuje její minulost. Elegantní režie Kamily Andini účinně přejímá pohled hlavní hrdinky a začleňuje její trauma do filmového vyprávění. Tajnůstkářská Nana, kterou s jemností hraje Happy Salma, si zřejmě nikdy není zcela jistá manželovou smrtí a její vzpomínky nejsou, možná pro její vlastní dobro, vždy úplné. Tato nejednoznačnost je základem filmu a v kombinaci se svěží kamerou a hlubokým smyslem pro nostalgii činí z Nany elegický zázrak. V jeho srdci se ukrývá nečekané ženské přátelství, které působí jako záchranné lano uprostřed moře protivenství zapříčiněného brutalitou mužů.

Tvůrci

Kamila Andini

Hrají

Happy Salma, Laura Basuki, Arswendy Swara, Ibnu Jamil

Trailer

Ocenění

Won Nominated
Award
2022
MFF Berlinale
Best Supporting Performance