Takové to léto

Takové to léto

132 minut
2022
Kanada Drama / Erotický

Tři ženy se rozhodly trávit prázdniny ve venkovském domě, který slouží k terapeutickým účelům. Aby zde prozkoumaly své sexuální problémy, tráví dny a noci snahou zkrotit své vnitřní démony. Tři hypersexuální ženy tráví 26 dní v klidném domě u jezera. Jsou to: Léonie (vážná), Eugénie (impulzivní) a Gaëlle alias Geisha (flirtující). Všechny tři jsou zde dobrovolně. Dohlíží na ně sociální pracovník a nepříliš důvěrná terapeutka. Motto domu zní „hypersexualita není nemoc“. Cílem tohoto experimentu není léčit, ale spíše umožnit upřímné zkoumání různých zkušeností, forem a extrémů touhy. Vše se odehrává v polonahé i plně oblečené poloze, slovně i fyzicky, v představách i v realitě. Skutečnost, že pracovníci projektu jsou, byť ne zasaženi, tak alespoň trochu dojati, není nijak překvapivá a odpovídá pocitům diváků. Na rozdíl od jiných zastánců současné kinematografie se Denisovi Côtému po hitech jako Antologie města duchů nebo Curling daří vytvářet dynamické filmové prostory (kulisy, prostředí, konstelace), v nichž lze prožitky (psychické, fyzické, intelektuální) vnímat jako hru a právě proto je využít ke sledování reality.

Více informací

Podobné tituly

Antologie města duchů
Undine
Lux Æterna

O pořadu

2022
Kanada Drama / Erotický

Tři ženy se rozhodly trávit prázdniny ve venkovském domě, který slouží k terapeutickým účelům. Aby zde prozkoumaly své sexuální problémy, tráví dny a noci snahou zkrotit své vnitřní démony.

Tři hypersexuální ženy tráví 26 dní v klidném domě u jezera. Jsou to: Léonie (vážná), Eugénie (impulzivní) a Gaëlle alias Geisha (flirtující). Všechny tři jsou zde dobrovolně. Dohlíží na ně sociální pracovník a nepříliš důvěrná terapeutka. Motto domu zní „hypersexualita není nemoc“. Cílem tohoto experimentu není léčit, ale spíše umožnit upřímné zkoumání různých zkušeností, forem a extrémů touhy. Vše se odehrává v polonahé i plně oblečené poloze, slovně i fyzicky, v představách i v realitě. Skutečnost, že pracovníci projektu jsou, byť ne zasaženi, tak alespoň trochu dojati, není nijak překvapivá a odpovídá pocitům diváků. Na rozdíl od jiných zastánců současné kinematografie se Denisovi Côtému po hitech jako Antologie města duchů nebo Curling daří vytvářet dynamické filmové prostory (kulisy, prostředí, konstelace), v nichž lze prožitky (psychické, fyzické, intelektuální) vnímat jako hru a právě proto je využít ke sledování reality.

Tvůrci

Denis Côté

Hrají

Samir Guesmi, Laure Giappiconi, Larissa Corriveau, Hinde Rabbaj, Aude Mathieu

Trailer

Ocenění

Won Nominated
Award
2022
MFF Berlinale
Hlavní soutěž