Zloděj z Bagdádu

Zloděj z Bagdádu

138 minut
1924
USA Akční / Dobrodružný / Rodinný

Zloděj se zamiluje do dcery bagdádského chalífy. Chalífa dá její ruku tomu nápadníkovi, který po sedmi měsících přinese nejvzácnější poklad. Jedno z deseti nejlepších mistrovských děl hollywoodské němé éry, restaurované z 35mm originálního negativu. Tento romanticko-hrdinský příběh z pohádek Tisíce a jedné noci byl zamilovaným projektem hollywoodské megastar, producenta Douglase Fairbankse, který po jeho předcházejících úspěších kostýmních Tří mušketýrů, Zorra mstitele a Robina Hooda upevnil Fairbanksův status největší hvězdy dobrodružných akčních filmů své doby a jedné z prvních „multihyperhvězd“ tohoto žánru. Fairbanks tu vystupuje v roli bezbožného zloděje Ahmeda, který si vydobyl pověst největšího lupiče Bagdádu. Zamiluje se do krásné princezny a oba se rozhodnou vzít, zasáhne však její otec, bagdádský kalif, a sňatek zakáže. To spustí řetěz událostí, v nichž se objeví křišťálová koule, kouzelné jablko, pegas, neviditelný plášť… a samozřejmě i létající koberec. Na filmu Zloděj z Bagdádu se nešetřilo: šlo o jeden z nejnákladnějších snímků vyrobených v Hollywoodu v éře němého filmu, jak o tom svědčí úžasné kulisy Williama Camerona Menziese i přelomové speciální efekty, které se prolínají celým filmem. Film Zloděj z Bagdádu, který mistrovsky režíroval Raoul Walsh – jeden z nejvýznamnějších amerických tvůrců a autor takových filmových klasik, jako jsou Bowery, High Sierra a White Heat – bude už navždy vzněcovat naši fantazii. Série Masters of Cinema je hrdá na to, že vydává Fairbanksův a Walshův epos, nově zrestaurovaný a doprovázený nádhernou hudbou symfonického orchestru pod taktovkou dirigenta Carla Daviese, a to v dvojformátovém vydání.

Více informací

Podobné tituly

Poslední Mohykán
Ztracený svět
Tarzan a zlatý lev
Robin Hood
Král králů

O pořadu

1924
USA Akční / Dobrodružný / Rodinný

Zloděj se zamiluje do dcery bagdádského chalífy. Chalífa dá její ruku tomu nápadníkovi, který po sedmi měsících přinese nejvzácnější poklad. Jedno z deseti nejlepších mistrovských děl hollywoodské němé éry, restaurované z 35mm originálního negativu.
Tento romanticko-hrdinský příběh z pohádek Tisíce a jedné noci byl zamilovaným projektem hollywoodské megastar, producenta Douglase Fairbankse, který po jeho předcházejících úspěších kostýmních Tří mušketýrů, Zorra mstitele a Robina Hooda upevnil Fairbanksův status největší hvězdy dobrodružných akčních filmů své doby a jedné z prvních „multihyperhvězd“ tohoto žánru. Fairbanks tu vystupuje v roli bezbožného zloděje Ahmeda, který si vydobyl pověst největšího lupiče Bagdádu. Zamiluje se do krásné princezny a oba se rozhodnou vzít, zasáhne však její otec, bagdádský kalif, a sňatek zakáže. To spustí řetěz událostí, v nichž se objeví křišťálová koule, kouzelné jablko, pegas, neviditelný plášť… a samozřejmě i létající koberec. Na filmu Zloděj z Bagdádu se nešetřilo: šlo o jeden z nejnákladnějších snímků vyrobených v Hollywoodu v éře němého filmu, jak o tom svědčí úžasné kulisy Williama Camerona Menziese i přelomové speciální efekty, které se prolínají celým filmem. Film Zloděj z Bagdádu, který mistrovsky režíroval Raoul Walsh – jeden z nejvýznamnějších amerických tvůrců a autor takových filmových klasik, jako jsou Bowery, High Sierra a White Heat – bude už navždy vzněcovat naši fantazii. Série Masters of Cinema je hrdá na to, že vydává Fairbanksův a Walshův epos, nově zrestaurovaný a doprovázený nádhernou hudbou symfonického orchestru pod taktovkou dirigenta Carla Daviese, a to v dvojformátovém vydání.

Tvůrci

Raoul Walsh

Hrají

Douglas Fairbanks, Snitz Edwards, Charles Belcher

Trailer