Svatá hora

Svatá hora

108 minut
1973
Španělsko / Velká Británie Drama / Experimentální / Fantasy

Ve zkaženém světě plném chamtivosti vede mocný alchymista na Svatou horu muže, který se podobá Kristu, a sedm materialisticky založených postav, protože doufají, že na hoře dosáhnou osvícení. Film Svatá hora scenáristy a režiséra Alejandra Jodorowského, který vyvolal skandál na filmovém festivalu v Cannes v roce 1973, plný svatokrádežných obrazů a existenciální symboliky, je hledáním duchovního osvícení, které staví iluzi proti pravdě. Alchymista (kterého představuje sám Jodorowsky) shromáždí skupinu lidí z různých společenských vrstev, kteří představují planety sluneční soustavy. Záměrem okultní skupiny je podrobit své členy podivným mystickým obřadům a zbavit je pozemských trápení, aby se mohli vydat na Lotosový ostrov. Tam vystoupí na Svatou horu, aby z ní vyhnali nesmrtelné bohy, kteří tajně vládnou vesmíru.

Více informací

Podobné tituly

Svatá krev
Více
Fando a Lis

O pořadu

1973
Španělsko / Velká Británie Drama / Experimentální / Fantasy

Ve zkaženém světě plném chamtivosti vede mocný alchymista na Svatou horu muže, který se podobá Kristu, a sedm materialisticky založených postav, protože doufají, že na hoře dosáhnou osvícení.

Film Svatá hora scenáristy a režiséra Alejandra Jodorowského, který vyvolal skandál na filmovém festivalu v Cannes v roce 1973, plný svatokrádežných obrazů a existenciální symboliky, je hledáním duchovního osvícení, které staví iluzi proti pravdě. Alchymista (kterého představuje sám Jodorowsky) shromáždí skupinu lidí z různých společenských vrstev, kteří představují planety sluneční soustavy. Záměrem okultní skupiny je podrobit své členy podivným mystickým obřadům a zbavit je pozemských trápení, aby se mohli vydat na Lotosový ostrov. Tam vystoupí na Svatou horu, aby z ní vyhnali nesmrtelné bohy, kteří tajně vládnou vesmíru.

Tvůrci

Alejandro Jodorowsky

Hrají

Alejandro Jodorowsky, Juan Ferrara, Horacio Salinas, Adriana Page, Burt Kleiner

Trailer

Ocenění

Won Nominated
Award
1973
MFF Cannes
Oficiální výběr